Lütfen bekleyin..


Hamilelikte Dikkat Edilmesi Gereken Kurallar

29 Mart 2016, 17:52 - Okunma: 2698

Hamilelik dönemlerinde biz kadınların üzerine düşen önemli görevler vardır. Bedenimizde yeni gelişmekte olan bebeğimizin sağlığı ve gelişimi konusunda bazı hassas noktalar vardır. Özellikle dikkat edilmesi gereken konular arasında beslenme giyim ve yaşama biçimimizle alakalı durumlar söz konusudur. Bu konuları gelin simdi beraber inceleyelim.

Hamilelik dönemlerinde biz kadınların üzerine düşen önemli görevler vardır. Bedenimizde yeni gelişmekte olan bebeğimizin sağlığı ve gelişimi konusunda bazı hassas noktalar vardır. Özellikle dikkat edilmesi gereken konular arasında beslenme giyim ve yaşama biçimimizle alakalı durumlar söz konusudur. Bu konuları gelin simdi beraber inceleyelim.

FOLİK ASİT ALIMI
 
Hamilelik döneminden önce alımına başlanması gereken bir unsurdur folik asit. Folik asit bebeğin zihinsel gelişiminde önemli bir rol oynamaktadır.
 
EGZERSİZ AKTİVİTELERİ
 
Hamilelik öncesi ve sonrası aksatılmadan belli ve düzenli aralıklarla egzersiz yapılmalı kas gevşetici hareketleri sıklıkla kullanmalısınız. Yapacağınız egzersizler doğum sonrası çatlaklara engel olacak daha da önemlisi doğum esnasında daha az acısız bir doğum gerçekleştirmiş olacaksınız bu nedenle egzersizin büyük bir önemi bulunmakta.
 
BOL SIVI TÜKETİN

Hamilelikte önemli bir sorun olarak karşılaşılan kabızlığı engellemek için bol sıvı tüketip lifli besinler bakımdan zengin meyve ve sebzeler tüketmeye gayret gösterin.

DÜZENLİ BESLENEM

Hamilelik dönemlerinde özellikle 6-7-8-9’uncu aylarda az az yiyip sık sık beslenmeye gayret gösterin ve kuru soğuk yiyecekler tüketmekte de fayda var.

KALORİ MİKTARINI ARTIRIN

Hamileliğin ilerleyen aylarında özellikle vücut yeterli besin değerini bulamayacaktır. Bebek büyüdükçe yediklerinizin kalori değeri size yetersiz gelecektir. Bu nedenle sağlıklı bir bebek ve sağlıklı bir anne olabilmek için ortalama 300 kalori ek gıda alacak şekilde beslenmelisiniz.

CİLDİNİZİ NEMLENDİRİN

Özellikle göğüs kalça ve karın bölgeleriniz hamileliğin verdiği etkiyle gerilecektir. Bu nedenle cildinizin kuru olması halinde doğum lekeleri diye adlandırılan çatlaklar oluşacaktır buna engel olmak için nemlendirici bir krem ile karın kalça ve göğüs bölgelerini sürekli ovun ve bol su tüketin.

PAMUKLİ ÇAMASIRLAR KULLANIN

Pamuklu iç çamaşır giyin ve hijyen kurallarına dikkat edin. Sarı renkli, kokulu akıntı ve kaşıntınız varsa doktorunuza başvurun. .

SÜT İÇMEYİ İHMAL ETMEYİN

Akşam yemeğinizi yağsız ve hafif yemeklerden tercih edin ve erken saatleri yemek için tercih edin. Geceleri derin uyuya bilmek içinde gündüzleri uyumaktan kaçının uyumadan önce ılık bir banyo ve ılık sütünüzü de ihmal etmeyin.

SERT ZEMİNDE UYUYUN

Hamileliğin son dönemlerinde karın bölgesinin şişme etkisiyle omurgaya fazla yük biner. Dik duruş, sırt ağrılarını azaltır. Kalçanız önde, omzunuz arkada olacak şekilde sert bir zeminde yatın.

İÇ ÇAMAŞIRINA DİKKAT

Sutyenin göğüslerinize uygun olması, süt kanallarının sıkışmaması ve sağlıklı bir emzirme dönemi için gerekli.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
DÜNYA Kategorisindeki Diğer Haberler
YEŞİL SOL KÖYLERDE
PETROL CİTY %60 DOLULUĞA ULAŞTI
76 BARODAN ORTAK AÇIKLAMA: İSRAİL İNSANLIK SUÇU İŞLİYOR
MÜSİAD’TEN İSRAİL’E KINAMA!
5 PARTİDEN ORTAK BİLDİRİ!
AZGINLIKTA VE ZULÜMDE SINIRLARI AŞTINIZ




bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=