Lütfen bekleyin..


Sason’da Astronomi Şenliği

26 Mayıs 2016, 17:51 - Okunma: 1690

Sason Karşıyaka YİBO’da görev yapan fen ve teknoloji öğretmenleri Demet Yalın, Sündüs Karacığa ile Mezopotamya Astronomi Derneği tarafından birlikte düzenlenen Astronomi Şenliği Okul Müdürü Kaya Tiryaki’nin desteği ile gerçekleşti.

Mezopotamya Astronomi Derneği'ni temsilen Yönetim Kurlu Başkanı Astronom Mahmut Tekeş, Sason Karşıyaka Yatılı Bölge Ortaokulu ve Yatılı Kız Ortaokulunda astronomi ve uzay alanında gerek bilgi gerekse de uygulamalı eğitimler verdi. Etkinlikte konuşan Mahmut Tekeş, ‘Astronotlar, uzayda yaşam, gökyüzü, uzay araçları’ gibi konularda çocuklara bilgi verdi. Etkinlik güneş gözlemi ve su roketi etkinliği ile devam etti. Öğrencilerin merak ettikleri ve sordukları soruları da cevaplayan Tekeş: “Öğrencilerin gerek sunumdaki meraklı ve şaşırtıcı soruları gerekse de gözlemler esnasındaki gökyüzü hayranlığı inanılmaz. Öğrencilerin bu tutumu bizi çok sevindirmektedir. Çocuklar gökyüzü ve uzaya ciddi anlamda hayran olmak ile birlikte bilmek, öğrenmek ve birilerinin yol göstermesini istiyorlar. Bu konuda biz gök bilimcilere çok şey düştüğünün farkındayız ve biz elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Kozluk'un Alıçlı köyünde yaşayan görme engelli Ayetullah Nas'ın köy..
Yeşil dönüşümle KOBİ'ler destekleniyor
Ramanlı: Yerel seçimde ittifak başarı getirir
DEM’DE ADAYLIK İÇİN REKOR BAŞVURU
HAYALET AĞ TEMİZLİĞİ YAPILDI
ÖDEMELER HESAPLARA YATMAYA BAŞLADI




bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=