Lütfen bekleyin..


MÜSİAD Karz-ı Hasen Sandığı Kuruyor

29 Haziran 2016, 18:18 - Okunma: 985

MÜSİAD Batman Şubesi, üyeleri arasında dayanışmayı ve yardımlaşmayı arttırmak, vefat eden üyelerinin ailelerine yardımda bulunmak gibi birçok konuda örnek bir davranış olan “faizsiz ve bir menfaat beklemeksizin verilen borç” anlamına Karz-ı Hasen Sandığı sistemini oluşturdu.

MÜSİAD'ın üyeleri arasında dayanışmayı artırmak üzere Karz-ı Hasen Sandığı uygulamasını başlattığını aktaran MÜSİAD Batman Başkanı Suad Özdemir, sandığın çalışma sitemine ilişkin şu bilgileri verdi: “Karz-ı Hasen’in güzel borç anlamına geldiğini belirten Özdemir, Allah-ü Teâlâ muhtaçlara kendi rızasından başka bir karşılık beklemeksizin borç vermemizi tavsiye ediyor. Biz de üyelerimiz arasında yardımlaşma ve dayanışmayı artırmak amacıyla Karz-ı Hasen Sandığı'nı kurduk. Karz-ı Hasen Sandığı tabiri caizse yaralar için merhem biriktirdiğimiz bir ecza dolabı olacak. Üyelerimizin vereceği güzel borçları yine üyelerimizin ihtiyaçlarını gidermek için kullanacağız. Belirli bir aidatla sandığa giriş yapan üyelerimiz bu uygulamadan yararlanacak. Yine bu sandıktan vefat eden üyelerimizin ailelerine yardım sağlayacağız. Kısacası Karz-ı Hasen Sandığı MÜSİAD üyeleri arasında dayanışma ve yardımlaşma organizasyonu olacak. Bu uygulamanın alternatif finansman modellerine ilham vermesini temenni ediyorum. “dedi

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Kozluk'un Alıçlı köyünde yaşayan görme engelli Ayetullah Nas'ın köy..
Yeşil dönüşümle KOBİ'ler destekleniyor
Ramanlı: Yerel seçimde ittifak başarı getirir
DEM’DE ADAYLIK İÇİN REKOR BAŞVURU
HAYALET AĞ TEMİZLİĞİ YAPILDI
ÖDEMELER HESAPLARA YATMAYA BAŞLADI




bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=