Lütfen bekleyin..


‘Saldırı, insanlık dışı bir katliamdır’

23 Ağustos 2016, 17:58 - Okunma: 944

Partiya Azadiya Kürdistan (PAK) Batman İl Teşkilatı, Gaziantep’te sokak düğününe yönelik canlı bomba saldırısını Atatürk Parkı önünde bir araya gelerek yaptıkları basın açıklaması ile protesto etti.

Katilleri ve arkasındaki güçleri lanetleyerek basın açıklamasına başlayan PAK İl Başkanı Aziz Özdemir: “Hangi vahşi örgüt ya da güç tarafından yapılmışsa yapılsın, bu katliam Kürt milletine karşı yürütülen soykırım ve katliamlar zincirinin bir devamıdır. Kürt milletinin düşmanlarınca gerçekleştirilen insanlık dışı bir katliamdır.” dedi. 
‘KÜRDİSTAN ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞACAKTIR’
Gaziantep’te bir düğüne yönelik gerçekleştirilen canlı bomba saldırı ile ilgili Atatürk Parkı önünde bir araya gelen Partiya Azadiya Kürdistan (PAK) Batman İl Teşkilatı basın açıklaması yaptı. basın açıklamasını okuyan PAK İl Başkanı Aziz Özdemir: “Bu katliamları gerçekleştirenler Kürdistan halkına şunu söylüyorlar; ya Kürdistan’ı terk edeceksiniz ya da tüm meşru taleplerinizden vazgeçip teslim olacaksınız. Bunu yapmadığınız sürece ölüm ve yıkım yaşamınızın bir parçası olacaktır. Ama bu insanlık dışı mahlukların unuttukları bir şey vardır; Kürdistan halkı 200 yıldır, tüm vahşet, katliam ve yıkımlara rağmen özgürlük talebinden vazgeçmemiştir/vazgeçmeyecektir. Kürdistan özgürlük mücadelesi hiçbir provokasyon, katliam ve terörist saldırıyla durdurulamayacaktır. Ve Kürdistan mutlaka özgürlüğüne kavuşacaktır. Bugün Kürdistani değerleri, ulusal demokratik talepleri yükseltme günüdür. Bugün ulusal, Kürdistani işbirliği, ittifak ve birlikleri oluşturma günüdür.” ifadelerinde bulundu. Açıklamanın ardından Gaziantep’te hayatını kaybedenler için 5 dakikalık oturma eylemi gerçekleştirildi.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Kozluk'un Alıçlı köyünde yaşayan görme engelli Ayetullah Nas'ın köy..
Yeşil dönüşümle KOBİ'ler destekleniyor
Ramanlı: Yerel seçimde ittifak başarı getirir
DEM’DE ADAYLIK İÇİN REKOR BAŞVURU
HAYALET AĞ TEMİZLİĞİ YAPILDI
ÖDEMELER HESAPLARA YATMAYA BAŞLADI




bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=