Lütfen bekleyin..


Okulların durumu değerlendirildi

18 Ocak 2017, 17:43 - Okunma: 780

Vali Ahmet Deniz başkanlığında valilik toplantı salonunda Eğitim Yatırımları Değerlendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıya, Vali Ahmet Deniz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri, İl Milli Eğitim Müdürü, Çevre Şehircilik İl Müdür Vekili ve kurumların ilgili teknik personeli katıldı. 

2016 yılında yapılan eğitim ve diğer yatırımların genel değerlendirmesinin yapıldığı toplantıda ayrıca, 2017 yılında ihtiyacı olan yerleşim yerlerine okul yapılmasında öncelik verilmesi yönünde planlamalar yapıldı.

Vali Deniz; Eğitim yapılarının fiziksel koşulları, eğitim kalitesi üzerinde oldukça önemli rol oynamaktadır. Devletimizin ekonomik imkanları artıkça, Okulların, yerleşim düzeninden, öğrenci sayısına, renk uyumuna, uygun ışık ve ısı düzeyine, yeterli hijyen koşullarına, estetiğe varıncaya kadar birçok fiziksel ortam öğesini dikkate alarak uygun ortamlarda mekân inşa edilmektedir. Okulların eğitim-öğretim faaliyetlerini kolaylaştıracak ve verimi artıracak şekilde düzenlenmesiyle, okullar öğrenci ve öğretmenlerin yanı sıra, topluma da hizmet veren yerler haline gelebilecektir.  Son yıllarda gerek ülkemizde, gerekse Batman ilimizde eğitim- öğretimi kolaylaştıracak önemli sayıda fiziki mekânlar inşa edilmektedir. Bu mekânlarda yetişecek insan gücü geleceğimizin teminatı olacaktır. Gelecek nesillerin yetiştirilmesinde en önemli etken kuşkusuz eğitimdir. Ülkemizin geleceğini yarınlara taşıyacak olan çocuklarımızın eğitim alanındaki başarı ve kalitenin artması için hep birlikte projeler üreterek gece gündüz demeden çok çalışmalıyız. “Batman Her Yerde Okuyor” projesi ile okuma alışkanlıklarımızı artırmamız lazım, “Nitelikli Eğitim kararlı Adımlar” projesinin başarıya ulaşması için herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmelidir. Dedi.

Vali Deniz, kurumlar arasındaki koordinasyon çok önemli olduğunu vurgulayarak,  koordineli bir çalışma ile 2017 yılında mevcut projelerin zamanında bitirilmesi için kurumların işbirliği içerisinde çalışmaları gerektiğini belirtti.

Toplantı,  yapılan çalışmaların genel değerlendirmesi yapıldıktan sonra sona erdi. | Veysi Ulutaş

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Kozluk'un Alıçlı köyünde yaşayan görme engelli Ayetullah Nas'ın köy..
Yeşil dönüşümle KOBİ'ler destekleniyor
Ramanlı: Yerel seçimde ittifak başarı getirir
DEM’DE ADAYLIK İÇİN REKOR BAŞVURU
HAYALET AĞ TEMİZLİĞİ YAPILDI
ÖDEMELER HESAPLARA YATMAYA BAŞLADI




bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=