Lütfen bekleyin..


Kronik Viral Hepatitler Konulu Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

22 Ağustos 2014, 18:14 - Okunma: 2889

Batman’da hasta ve hasta yakınlarına yönelik “hasta ve halk bilgilendirme” toplantısı GÜNİDER (Güneydoğu Nöroloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği)’nin de katkılarıyla 3- ayda bir düzenli olarak verilmektedir.

Sonuncusunu Batman’da İZGİ Turhan Hoteli Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıda konuşan Dicle Üniversitesi (D.Ü) Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç.Dr. Mustafa Kemal Çelen Tarafından hasta ve halk bilgilendirme toplantısı yapıldı.

HEPATİT C HASTALARINA YENİ UMUT

İzgi Turhan Otel konferans salonunda düzenlenen toplantıya katılan Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Kemal Çelen, Hepatit C hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Hepatit C hastalarına müjde vererek bilgilendirme toplantısına başlandı. ÇELEN: Yeni ilaç (Hepatit C için) deneme aşamasında ilk izlenimler hepatit c kullanılan ilaç yan etkileri yok. Tabletin piyasaya sürülmesiyle tablet 6 ayda hepatit C’yi bitiriyor. Muhtemelen 2016-2017 yılında yurtdışında üretilmesi planlanan ilacın en kısa zamanda Türkiye’ye gelmesi planlanmaktadır.”

BATMAN VE YÖRESİNDE 3 BİN HASTA VAR

Batman ve bölgesinde 3 bin 50 Hepatit C hastasının olduğunu da söyleyen Çelen; Bu tür hastalıklarda hasta-doktor uyumu çok önemli dedi. Sunumda Hepatit B hastalığının bulaşıcı riskine de dikkat çekildi. Doç.Dr. Mustafa Kemal ÇELEN tarafından, Kronik Viral Hepatit B konulu 60 dakika süren bir sunum yapıldı. Sunum öncesinde, anında ve sonrasında hastalar tarafından sorular soruldu. Karşılıklı sohbet havasında gerçekleşen toplantıda katılımcıların soruları yanıtlandı. Toplantı öncesi ve sonrasında, hastalara ikram (kurupasta, çörek, börek, tatlı, meşrubat, çay ve kahve) verildi. Hasta-hekim uyumunun, tedaviye olan etkisi ve etkin tedavinin hastalığın seyri üzerine olan olumlu etkisi konuşuldu. Özellikle hasta-ilaç uyumsuzluğunun ilaç direnci üzerindeki olumsuz etkileri anlatıldı. Aile bireylerinin taranması ve bireylerin aşılanması konusunun önemi vurgulandı. Viral Hepatit B bulaşın da ki risk faktörleri önem sırasına göre anlatıldı. Oral antiviral kullanımında dikkat edilecek hususlar anlatıldı. Hastaların beslenme, tedavi süreleri, ilaç kullanımı, İnterferon kullanımının yan etkileri ve hasta yönetimi gibi yüzlerce konu anlatıldı. Hastalar gayet memnun özellikle tekrar edilmesi temennisi ile toplantıdan ayrıldılar.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SAĞLIK Kategorisindeki Diğer Haberler
90 hastaya diş bakım tedavisi uygulandı
Çocuk Nefroloji Uzmanı göreve başladı
Köy okul öğrencilerine sağlıklı yaşam eğitimi
Evde sağlık hizmetleri görüşüldü
KIZAMIK SALGININA DİKKAT
Tedavi edilmeyen varikosel kısırlığa neden olabilir




bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=