Lütfen bekleyin..


Belediye 38 beden eğitimi öğrencisini üniversiteye yerleştirdi

16 Eylül 2014, 18:11 - Okunma: 1499

Batman Belediyesinin öğrencilere yönelik ücretsiz beden eğitimi öğretmenliği hazırlık kurslarına katılan 38 öğrenci değişik üniversitelere yerleşmeyi hak kazandı.

Başarılı öğrencilerle bir araya gelen Eşbaşkan Gülistan Akel, “Bizim açımızdan gençlerimizi üniversiteye yerleştirmek tabi ki önemli bir amaç, ama bizim için bundan da önemlisi Batman’da yaşayan gençlerle ortak çalışma üretmek, ortak duygu paylaşımları ve buluşmaları gerçekleştirmektir” dedi. Batman Belediyesi tarafından bu yılın başında ücretsiz olarak başlattığı beden eğitimi öğretmenliği hazırlık kurslarına katılan 38 öğrenci girdikleri yetenek sınavlarında Türkiye’deki değişik üniversitelere yerleşmeyi hak kazandı. Başarılı öğrencileri Eşbaşkan Yardımcısı Semra Güneş ile birlikte belediye meclis salonunda kabul eden Eşbaşkan Gülistan Akel, başarılı öğrencileri kutladı. Batman Belediyesi tarafından verilen beden eğitimi öğretmenliği hazırlık kurslarına 60 öğrenci ile başladıklarını belirten Eşbaşkan Akel, “ Bu 60 öğrencimiz ile başladığımız kursumuz altı ay sürdü. Arkadaşlarımız 7 antrenörle çalıştı. Bugün elimize ulaşan sonuçlar itibariyle 38 öğrencimiz değişik üniversitelerin beden eğitimi antrenörlüğü ve yönetici bölümlerine yerleşti. Bu da bizim için yüzde 65’lik bir başarı oranıdır” dedi.

 
GENÇLİK ÖZGÜCÜYLE MÜCADELE ALANLARI YARATMALI

Bugün gençliğin şiddet olayları ve madde bağımlılığıyla anılır bir halde olduğuna dikkat çeken Eşbaşkan Akel, “Bunu özellikle 30 yıllık savaş ve devletin yarattığı politikalar eksenli değerlendirmek ve buna ortak bir çözüm geliştirmek gerekiyor. Resmen bedenimizle, zihnimizle, yaşamımızla oynanıyor. Buna karşı yeni yaşamı var etmenin koşullarını yaratmak gerekiyor. Onun için evet daha önce Batman’daydınız, belki bundan böyle değişik üniversitelerde ve başka kentlerde olacaksınız. Ama bu hassasiyet ile bu buluşma sonrasında özellikle yeni yaşamı var etme noktasında da büyük çabalarınız, mücadeleniz olacak. Çünkü sizin mücadeleniz olmadan birkaç yöneticinin ya da kurumun mücadelesi sonuç getirmeyecek. Bu açıdan gençliğin kendi özgücüyle mücadele alanları yaratması gerekiyor. Sizlerin de bulunduğunuz yerde ne olursa olsun savaşın yarattığı bu travmatik sonuçlarla mücadele etmesi, buna müdahale etmesi gerçekten önemli.  Bundan sonraki yaşamınızda ve mücadelenizde başarılar diliyorum” şeklinde konuştu. | Haber Merkezi

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SPOR Kategorisindeki Diğer Haberler
BATMANLI JUDOCULAR TÜRKİYE FİNALLERİNDE
SPOR KULÜPLERİNE MALZEME DESTEĞİ
Liglerin başlama tarihi açıklandı!
Türkiye Şampiyonasında ilimizi temsil edecekler
Potanın Şampiyonları Belli Oldu
ŞAMPİYONLAR LİGİ GİBİ LİSE FİNALİ




bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=