Lütfen bekleyin..


Berfo Ana Belgeseli’ne Batman’da yoğun ilgi

24 Şubat 2015, 17:40 - Okunma: 1818

Yönetmenliğini Veysi Altay’ın yaptığı Cemil Kırbayır’ın annesi Berfo Ana’nın yaşamını ve mücadelesini konu alan "Berxwedana 33 salan-dayika berfo/33 yıllık direniş-berfo ana" belgesel filmi Batman Belediyesi Yılmaz Güney Sinema salonunda izleyiciyle buluştu.


Filmin sonunda yapılan söyleşide devletin kayıp politikasıyla kayıp yakınlarına çok büyük acılar çektirdiğini dile getiren Yönetmen Veysi Altay, “Bu politika öyle acımasız bir politika ki, ne kayıp olan çocuklarımız ölüyor, ne de hayatta olan bizler yaşıyoruz. Devletin izlediği yol önce kaybettir, sonra ömrünün sonuna kadar geride kalanları acı içinde yaşat” mantığıdır dedi.

CUMARTESİ ANNELERİ TOPLUMUN VİCDANI

Filmin ardından Belediye Eşbaşkanı Gülistan Akel bir teşekkür konuşması yaptı. Yönetmen Veysi Altay, filmi ortaya çıkaran koşulları ve hikayesini anlattı. Filmi yapmadan önce uzun süre Cumartesi Anneleri’nin mücadelesini izlediğini dile getiren Altay, “Onların hikayelerini anlamak ve anlatmak istiyordum. Berfo Ana da bu binlerce anneden biri. Berfo Ana’yı dikkat çekici hale getiren şey, 105 yaşında olması  ve ömrünün son 33 yılını kayıp çoğunun bulunması için verdiği mücadeleydi. 33 yıl boyunca yaşamının tek anlamı ve amacı kayıp oğluydu. Berfo ile ne konuşursanız konuşun, mesele dönüp dolaşıp Cemil’e gelirdi; Cemil’in yaşamı, onun yaptıkları, onun alınıp götürülmesi. Nasıl ki Güney Kürdistan dendiğinde Beritan, Kobani dendiğinde Arin Mirkan, Mersin dendiğinde Özgecan akla geliyorsa, Galatasaray Lisesi ve Cumartesi Anneleri de dendiğinde akla ilk gelen isim Berfo Ana olur” dedi. | Haber Merkezi

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM-KÜLTÜR- SANAT Kategorisindeki Diğer Haberler
BATMANLI SANATÇIDAN SİS ŞÖLENİ
Diyarbakır'ı Astronot tanıtacak
Batmanlı fotoğrafçı Mardin’den ödülle döndü
Kurtaran öğretmenlerle buluştu
Mahallelerde Sinema etkinliği başladı
‘ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİĞE SON VERİLMEMELİ’




bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=