Lütfen bekleyin..


Bilgiyle korunacak, çalışarak mutlu olacaksınız

27 Şubat 2015, 17:16 - Okunma: 1737

Batman Tillolular Yardımlaşma, Dayanışma, Kültür ve Turizm Derneğinin, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında desteklenen ‘’Bağımlılıktan Özgürlüğe Kanat Çırpan Genç Yürekler’’ adlı proje doğrultusunda, Prof. Dr. Üstün Dökmen danışmanlığında yazılan “Çalıntı Düşler’’ tiyatro oyunu sahnelenmeye devam ediyor.


 “Tiyatro Yeniden” oyuncuları tarafından Batman İl Kültür Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu’nda sahnelenen ‘’Çalıntı Düşler’’ adlı tiyatro oyunu öncesi öğrencilere Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik her türlü madde bağımlılığından uzak durmaları mutlu bir yaşam için gerekli olduğunu anlattı. ‘Van’ın bir köyünde 11 çocuklu bir ailenin şanslı bir bireyi olarak dünyaya geldim’ diyen, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik; “En büyük şansım iyi ve idealist bir öğretmen ile okuma hayatına başlamam oldu. Birleştirilmiş bir sınıfta başlayan okul hayatımda, başarıyı çok okuyarak yakaladım. Lise yıllarında arkadaşlarım dershanelere giderken, ben onların kitaplarını okuyarak onlardan daha çok bilgiye sahip oldum. O yıllarda birlikte okuduğumuz bazı genç arkadaşlarım, madde bağımlısı olmuşlardı. O arkadaşların içine düştükleri durumu görüyor, onlara üzülüyordum. Bu gün hiçbir kötü alışkanlığa bulaşmamış olmaktan dolayı, kendimi mutlu hissediyorum ve öyle bir yanlışa girmemiş olmaktan güç alıyorum. Çok okuyarak, çalışarak bu güne geldim, bir yanlış tercih sonucu öğretmenliği kazanmıştım ama bu gün diyorum ki, iyi ki de o yanlış tercihi yapmışım. Bu gün yaklaşık 200 bin öğrencisi olan Batman gibi güzel bir şehirde, Milli Eğitim Müdürü olmanın onurunu yaşıyorum. Batman ilimiz, genç nüfusun ortaya koyduğu enerjisiyle muazzam bir şehir. Sevgili gençler, siz her kesim için çok önemlisiniz. Ve her oluşum hedefine ulaşmak için sizi kazanmak, etkilemek istiyor. Ancak her şeye inat, çok çalışarak, okuyarak, her türlü bağımlılıktan, özgürlüğe kanat çırpan genç yürekler olarak, renklerinizi hayata yansıtarak, mutlu olacağınız, hayallerinizi gerçekleştireceksiniz. Bunu başaracağınıza, sizi pusuda bekleyen her türlü kötü alışkanlığı ve tehlikeyi, bilgiyle ve okumakla yeneceğinize inanıyorum. Birazdan “Çalıntı Düşler’’ tiyatro oyununu izleyeceksiniz, ben bu güzel çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ediyor, size iyi seyirler diliyorum” diye konuştu. | Haber Merkezi

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
gülcan ipek
3317 gün önce
Sınava girip atanan yöneticileri sedece batman iptal etti.Türkiyede sadece batman 259 sınavlı yönetici atamayla atanan idarecileri görevden aldılar.yerinede mülakatla atadılar.
EĞİTİM-KÜLTÜR- SANAT Kategorisindeki Diğer Haberler
BATMANLI SANATÇIDAN SİS ŞÖLENİ
Diyarbakır'ı Astronot tanıtacak
Batmanlı fotoğrafçı Mardin’den ödülle döndü
Kurtaran öğretmenlerle buluştu
Mahallelerde Sinema etkinliği başladı
‘ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİĞE SON VERİLMEMELİ’




bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=