Lütfen bekleyin..


Mersin, Yalova, Kocaeli ve Edirne’den sonra şimdi de Batman’da…

28 Mayıs 2015, 17:04 - Okunma: 2576

Bir süredir Fotoğraf Okuma Sanatı ile ilgili, çalışma ve üretimlerde buluna Murat Malgir’in ‘Kelimeler, Piksellere Fısıldarsa…’ adlı, Fotoğrafın ve Şiirin sergisi, 4 farklı kentin ardından şimdi de Batman’da. Kipa AVM’lerle ortaklaşa organize edilen serginin startı 11-12 Nisan 2015 tarihlerinde Mersin’den verilmişti.

Türkiye’de ilk olma özelliğini taşıyan bir sergi

İkişer hafta aralıklarla farklı kentleri dolaşan sergi, sırasıyla Mersin, Yalova, Kocaeli ve Edirne illerinde ilgilileri ve sanatseverlerle buluştu. Nisan ve Mayıs ayı boyunca 4 ayrı kentte güzel ve sevindirici tepkiler aldığını söyleyen Murat Malgir, konsepti itibarıyla Türkiye’de ilk olma özelliğini taşıyan özgün çalışmasını memleketi Batman’da hemşerileri ile buluşturuyor. Sergiyi merak edenler, 30 - 31 Mayıs 2015 tarihlerinde Batman Park AVM’de görme fırsatı bulacak. 
Bu çalışmanın, kişilerin aklını, gözünü, ruhunu ve dilini büyüttüğünü söyleyen Murat Malgir; Sergimizi ‘ Kelimeler, Piksellere Fısıldarsa…’ ifadesiyle buluşturuyoruz ilgilileri ve Fotoğraf Okuma Sanatını merak edenlerle. Bu bir fotoğraf sergisi değil, fotoğrafın ve şiirin sergisi aslında. Şiir kendi içerisinde, ruhunda fotoğrafın hikayesini taşıyor. Sergideki bütün fotoğraf okumaları bana ait olmakla birlikte, kendi fotoğraflarımın dışında, değerli fotoğraf sanatçısı arkadaşlarımın da eserleri yer almaktadır. Bu çalışmaya destek veren arkadaşlarıma, Petrol-İş Sendikası batman şubesi yönetimine ve Batmanpark AVM yönetimine teşekkür etmek istiyorum” açıklamalarında bulundu. | Hakan Sapan

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM-KÜLTÜR- SANAT Kategorisindeki Diğer Haberler
BATMANLI SANATÇIDAN SİS ŞÖLENİ
Diyarbakır'ı Astronot tanıtacak
Batmanlı fotoğrafçı Mardin’den ödülle döndü
Kurtaran öğretmenlerle buluştu
Mahallelerde Sinema etkinliği başladı
‘ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİĞE SON VERİLMEMELİ’




bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=