Lütfen bekleyin..


Belediye 6 aylık mali durum tablosunu açıkladı

06 Ekim 2015, 16:34 - Okunma: 1083

Halk Belediyeciliği ve uygulaması çerçevesinde Batman Belediyesi önceki yıllarda olduğu gibi bu yılda senede iki defa olmak üzere 6 aylık periyotlarla yıllık mali durumunu halkın denetimine açmaya devam ediyor.

Halk Belediyeciliği, şeffaflık ve halka hesap verebilirlilik ilkesi çerçevesinde Batman Belediyesi önceki yıllarda olduğu gibi bu yılda senede iki defa olmak üzere 6 aylık periyotlarla yıllık mali durumunu halkın denetimine açtı. 2015 yılının ilk yarısına ait 1 Ocak 2015- 30 Haziran 2015 tarihlerini kapsayan ilk 6 aylık gelir-gider durumunu belediye binasına astığı büyük bir afişle halkın denetimine açan Batman Belediyesi, Vergi gelirleri, personel giderleri, mal ve hizmet alımları, teşebbüs ve mülkiyet gelirleri, bağışlar ve hibeler, faiz giderleri, diğer gelirler, cari transferler, yatırımlar (yapım işleri), taşınmaz satış gelirleri, henüz ödenmeyen cari borçlar, cari yıl il bankası borçlanma ve gider kalemleri başlıkları altında yılın ilk yarısına ait toplam gelir ve gider tablosunu açıkladı. 304 milyon 250 bin lira olan 2015 yılı tahmini gelir bütçesinin yılın ilk yarısına ait toplam gelirin 2015 yılı gerçekleşen ilk 6 aylık gelir bütçesi 147 milyon 333 bin lira olurken ilk 6 aylık gider bütçesi de aynı şekilde 147 milyon 333 bin lira olarak belirlendi.

‘ŞEFFAFLIK GELENEĞİMİZDİR’

Belediyenin mali hesaplarının halkın denetimine açık tutulması ve halkın belediyenin gelir ve harcamalarını daha iyi takip edebilmesi amacıyla böyle bir uygulamayı devam ettirdiklerini dile getiren Belediye Eşbaşkanı Sabri Özdemir, “Halka açık, halka hesap verebilirlilik ilkesini sürdürüyoruz. Halkımız istediği zaman isteği hesabımızı görebilmesi anlayışıyla 6 ayda bir Ocak-Haziran tarihlerinde yılda iki kez olmak üzere 6 aylık periyotlarla belediyemizin gelir gider durumunu halka ifşa etme ilkesiyle bu uygulamayı bir geleneğe dönüştürdük. Hem genel seçim süreci hem de akabinde bölgede yaşanan olaylardan dolayı bu yılın ilk 6 ayına ait gelir gider tablomuzu açıklamakta biraz geciktik. Halkımızın bunu anlayışla karşılayacağını umut ediyoruz” dedi. 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Kozluk'un Alıçlı köyünde yaşayan görme engelli Ayetullah Nas'ın köy..
Yeşil dönüşümle KOBİ'ler destekleniyor
Ramanlı: Yerel seçimde ittifak başarı getirir
DEM’DE ADAYLIK İÇİN REKOR BAŞVURU
HAYALET AĞ TEMİZLİĞİ YAPILDI
ÖDEMELER HESAPLARA YATMAYA BAŞLADI




bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=