Lütfen bekleyin..


Belediyeden Üniversiteye otobüs hattı

10 Aralık 2015, 17:27 - Okunma: 6048

Batman Belediyesi açıldığı günden bu yana ulaşım alanında büyük sıkıntılar yaşayan Batman Üniversitesi’ndeki ulaşım sıkıntısını gidermek amacıyla bu güzergaha belediye toplu taşıma araçlarının hizmet vereceği yeni otabüs hattını hizmete açtı.

Hattın açılışında konuşan görevden uzaklaştırılan Batman Belediyesi Eşbaşkan yardımcısı Nasır Taş “ Batman belediyesi bir süredir ulaşım alanında öğrencilerimizin yaşadıkları sıkıntıları ve mağduriyeti gidermek amacıyla sürdürdüğümüz çalışmaları tamamlayarak bugün Belediye toplu taşıma araçlarının hizmet vereceği yeni otobüs hattını kullanıma açıyoruz” dedi. 

3 OTOBÜS İLE HİZMET VERİLECEK

Batman Üniversitesi’nde okuyan öğrencilerin uzun süredir ulaşım alanında yaşadıkları sıkıntıların önüne geçmek amacıyla Batman Belediyesi toplu taşıma araçlarının hizmet vereceği yeni bir otobüs hattını hizmete açtı. Batman Belediyesi önünde yeni hattın hizmete açılması vesilesiyle düzenlenen törene Belediye Başkan vekili Hürriyet Kaytar, görevden uzaklaştırılan Belediye Eşbaşkan yardımcısı Nasır Taş, İşletme İştirakler Müdürlüğü çalışanları ile otobüs şoförleri katıldı. Açılışta konuşan Eşbaşkan Yardımcısı Nasır Taş, hizmete açılan Batman Üniversitesi hattı için bir süredir çalışma yaptıklarını belirterek, “Batman Üniversitesi’nde okuyan öğrenci arkadaşlarımız uzun bir süredir ulaşım alanında gerçekten de çok ciddi bir sıkıntı yaşıyordu. Yeni üniversite binasının kent dışında olması ve ulaşımın sıkıntılı olması hem güvenlik hem de eğitim süreçlerini olumsuz etkiliyordu. Bu konuda hem öğrencilerimizin hem de Batman Öğrenci Derneği’den (BÖDER) arkadaşlarımızın bizden Batman Üniversitesi’ne bir ulaşım hattının açılması yönünde talepleri oldu. Haklı ve yerinde bir talepti. Batman Belediyesi yeni bir hattın açılması konusunda bir süredir çalışmalarımızı sürdürüyorduk.  Batman  Öğrenci Derneği’ndeki arkadaşlarla onların görüş ve önerilerini alarak bugün bu çalışmayı bitirdik. Açtığımız yeni hat için otobüs bilet fiyatlarının öğrenci arkadaşlarımızla birlikte hem mesafenin uzaklığı hem de öğrencilerimizin de durumunu göz önünde bulundurarak  belirledik.  Şu anda belirli sayıda, 3 otobüsümüz hizmet verecek, ileride ihtiyaç duyulması halinde bu hatta hizmet verecek olan araç sayımızı artıracağız. Hizmete açtığımız yeni hattın şimdiden hem Batman halkına hem de öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Üniversite hattında hizmet veren otobüs bilet fiyatları, öğrenci biletleri için 1,5 lira, tam bilet içinse 2 lira olarak belirlendi. Otobüslerde tek tarife geçerli olacak.  Hatta hizmet verecek araçların çalışma süreleri de  sabah 06:45 akşam 23:15 saatleri arasında çalışacak şekilde belirlendi. Araçların izleyeceği güzergahlar da şu şekilde tespit edildi;  1. Güzergah: Otogar, Bölge Hastanesi, Batman park, Belediye, Tabla Başı, Kuyubaşı, Üniversite 2.Güzergah: Otogar, Bölge Hastanesi, Batman park, Özgürlük Bulvarı, Yurt,(Hasankeyf kavşağı), Kuyubaşı,  Üniversite. | Haber Merkezi

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatma
2705 gün önce
Universite hattın emekli tokı iç güzergahından geçmesini ve bir hattında dünya hastanesinin guzargah indanda geçilmesini istiyorum çalışan biri olarak belediye hizmetini almak isterim
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
6 aylık enflasyon oranları ve yeni emeklilik düzenlemesiyle, yeni yılda en ..
Bakan Göktaş Açıkladı! Aylıklar Hesaplara Yattı
Bayram öncesi ödemeler başladı
BAKAN Göktaş açıkladı! Paralar hesaplara yattı
Altın rekor üstüne rekor kırıyor
TPAO’YA 126 İŞÇİ ALINILACAK




bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=