Lütfen bekleyin..


58 milyon TL’ye mal olacak

18 Mart 2015, 16:42 - Okunma: 1889

Batman’da yaklaşık 58 milyona mal olacak ve 2 buçuk yıl içerisine bitmesi planlanan yeni 300 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinin yapılacağı bildirildi.

Batman İl Sağlık Müdürü Doktor İhsan Bodakçi, Bölge Devlet Hastanesi yanında 300 yataklı 46 bin metrekare alan üzerinde yapımına başlanan yeni Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi hakkında bilgi verdi. Yeni yapılacak olan 300 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinin yapım sürecinin yaklaşık 3 seneye yakındır devam ettiğini söyleyen Bodakçi: “Müdürlüğe ilk başladığım dönemde Bölge Hastanesinin polikliniklerinin hemen girişindeki ön tarafta 10 dönümlük arsa sahipleriyle anlaşılmış ve alım aşamasındaydı. Daha önce 200 yataklı yapılacaktı ama biz oturduk ve Batman’ın geleceğini de göz önünde bulundurarak gerekçemizi yazıp bakanlığa bildirdik. Yetkililerle olan görüşmemizde 200 yataklı hastaneyi 300 yatağa çıkardılar” dedi. Resmiyette 300 yataklı hastanenin tam olarak bittiğinde yoğun bakımları, gözlem yatakları, servisleriyle yaklaşık 444 civarında ihtiyaç halinde yatağı olabileceğini belirten Bodakçi: “300 yataklı hastanemizin içinde 100’e yakın odamız tek yataklı özel oda tarzındadır. Biz istediğimiz anda bu odalara birer tane daha yatak atabiliyoruz. Rahatlıkla bu yatak sayısı 300’den 400’e zaten çıkıyor. Batman’ın ihtiyacına göre bunu şekillendireceğiz. Prosedürler, bürokratik işlemler, arsanın kamulaştırma işlemleri çok uzadı ve çok şükür şimdi onları aştık. Bu işlemleri bitirene kadar baya bir zaman geçti. En sonunda 58 milyona ihalesi yapıldı ve tüm işlemleri bitirdik, şuanda hastanenin yapımına başlandı. Hastanemiz 2 buçuk yıl içerisinde bitmesi planlanıyor” bilgisini verdi. | İlkha

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SAĞLIK Kategorisindeki Diğer Haberler
90 hastaya diş bakım tedavisi uygulandı
Çocuk Nefroloji Uzmanı göreve başladı
Köy okul öğrencilerine sağlıklı yaşam eğitimi
Evde sağlık hizmetleri görüşüldü
KIZAMIK SALGININA DİKKAT
Tedavi edilmeyen varikosel kısırlığa neden olabilir




bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=