Lütfen bekleyin..


Oturarak tepki gösterdiler

25 Ağustos 2015, 16:45 - Okunma: 2196

DBP öncülüğünde yapılmak istenen barış şöleni polisler tarafından engellendi.

Cudi Mahallesinde düzenlenen yürüyüşe HDP Batman Milletvekilleri Saadet Becerikli, Ayşe Acar Başaran, Ali Atalan ve HDP, DBP İl Yöneticiler ile çok sayıda vatandaş katıldı. Polisin izin vermemesi üzerine Batman HDP milletvekilleri ve DBP′li yöneticiler oturma eylemi yaptı. 

Kürtler bu uygulamaya boyun eğmeyecek

Batman′da  “Savaşa Dur“ demek için yapılmak istenen barış şölenine, polis izin vermedi. Duruma tepki gösteren HDP Batman Milletvekili Ali Atalan, barış şölenine izin verilmemesini eleştirdi. Batmanda bir araya gelen partililer, konseptine "Dur" demek için yapmak istedikleri barış şöleni, polislerin engeline takıldı. Cizre Caddesi'ndeki şenliğin düzenlenmesi için HDP Batman milletvekillerinin polislerle yaptıkları görüşmeden sonuç çıkmadı. HDP Batman Milletvekili Ali Atalan, Kürdistan'da demokrasi güçlerine topyekun bir savaş açıldığını dile getirdi. Kürdistan'da yürütülen savaşın ne hukuk ne de uluslararası sözleşmelerle bir ilişkisinin olmadığını ifade eden Atalan: "Kürtler başta olmak üzere Türkiye'deki ilerici halklar bu uygulamaya boyun eğmeyecek" dedi. Atalan, Türkiyeli halklar olarak AKP'yi tarihin çöplüğüne gömmeye karar verdiklerini belirterek, hiçbir gözdağından korkmayacaklarını söyledi. HDP Batman İl Eşbaşkanı Abdülbari Karaağaç, polis engelini kınarken, HDP Batman Milletvekili Ali Atalan ise, demokrasi güçlerine izin verilmemesinin ne hukuk ne de uluslararası sözleşmelerle bir ilişkisinin olmadığını biz kez daha yineleyerek: “Kürtler başta olmak üzere Türkiye′deki ilerici halklar bu uygulamaya boyun eğmeyecek” şeklinde konuştu. | Haber Merkezi

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SİYASET Kategorisindeki Diğer Haberler
DBP Yeni Eşbaşkanlarını seçti
Tiryaki, Bakan’a tütün üreticilerini sordu
Ramanlı, Milletin layık olduğu bir anayasa yapalım
Gercüş’te 2’nci Bağ Bozumu Festivali Gerçekleştirildi
MİLLETVEKİLİ NASIROĞLU'NA TBMM'DE YENİ GÖREV
AK PARTİ’DEN İSTİFA ETTİLER




bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=