Lütfen bekleyin..

Hasan Şerefoğlu

Vaat Edilmiş Topraklar ve Büyük Kürdistan Yalanı

06 Mart 2016, 16:20 - Okunma: 4358


Gerek Arap Milliyetçiler gerekse Türk Milliyetçiler, yıllardır Kürdistan talebinin Büyük İsrail için bir ön hazırlık olduğunu, Kürdistan’ın kurulmasıyla Yahudilere vaat edilen Arzı Mev’ud'un tamamlanacağını iddia etmektedirler. Bir an bunun gerçek olduğunu kabullensek bile, iki nehir arasında onlarca Arap devleti var. Ancak kimse bu devletlerin Büyük İsrail’e ön hazırlık olduğunu var saymamaktadır.

Vaat edilmiş topraklar (Arzı Mev’ud) Araplar ve Türkler tarafında stratejik çıkarlarından ötürü bilerek yanlış kullanılmaktadır. Çünkü Kürdistan coğrafyası zikir ettiğimiz ülkelerin topraklarının bir kısmını kapsamaktadır. Halkın gözünde bu minvaldeki talepleri itibarsızlaştırmak için böyle bir iddianın içerisinde yer almışlardır.

Fakat gülünç olan, Nil Irmağından Büyük Irmağa (Fırat) kadar olan topraklara baktığımızda, Kürdistan coğrafyasının bu toprakların dışında kaldığını görürüz. Yani Kürdistan’ın yüzde doksanı Fırat’ın batısında değil Doğusunda yer alır.

Gelelim Arzı Mev’udun Nil ve Fırat Nehirleri arasındaki topraklar olduğu iddiasına. Bu tamamen hurafedir. Daha da önemlisi bir algı operasyonudur. Çünkü Yahudi kaynaklarında Hz. Musa’ya vaat edilen topraklar kesin olarak belirtilmiştir.

 Şöyle ki Hz İbrahim’e ve Hz Musa’ya (Yahudiler) vaat edilmiş topraklar farklıdır. Yani Rab tarafından Hz. İbrahim’e vaat edilen topraklar ile Hz. Musa’ya vaat edilen toprakların sınırları birbiriyle örtüşmemektedir.

Yahudilerin Kutsal kitabında “ Rab İbrahim’le anlaşarak ona şöyle dedi “Mısır Irmağı’ndan büyük Fırat Irmağı’na kadar uzanan toprakları senin soyuna vereceğim” (yaratılış) Bab 15.

Yukarıdaki metinde Rab ve Hz. İbrahim arasındaki var sayılan anlaşma zikir edilmektedir. Ancak Hz. İbrahim, Yahudi değildir. Yahudiler Hz. İbrahim’in torunu Hz. Yakup’un( İsrail) oğlu Yahuda'dan geldiklerini varsayarlar. Hz. İbrahim’in İshak’tan gayri Hz. İsmail diye bir oğlu daha vardı. Yani bu topraklar aynı zamanda Hz. İsmail’in soyuna da vaat edilmiştir.

Gelelim konumuz olan ve Hz. Musa’ya vaat edilen arzı mev’ud'a. Bu topraklar Şeria Nehri (Ürdün Nehri) ile Güney Sina Çölüdür. Hz. Musa Mısır'dan çıkarken beraberinde getirdiği kavmini, Rabbinin emri ile bu topraklara yerleştirmek istedi.

Ancak Beni İsrail kavmi her seferinde Hz. Musa’ya isyan ederek onun tevhidi akidesine saygısızlık etmişlerdir. Eski adetlerinden, putperesliklerinden ve köle ruhlu yapılarından vazgeçmemişlerdir. Dolayısıyla Hz. Musa bu mantaliteye sahip neslin kutsal topraklara girmesine izin vermemiş, yaklaşık kırk yıl çölde iskan etmiştir.

 “Rab Hz Musa’ya; İbrahim’e,  İshak’a, Yakup’a senin soyuna vereceğim diye ant içtiği ülke budur. ülkeyi sana gösterdim ama oraya girmeyeceksin demişti”.

Hz. Musa, Rabbin ”Oraya girmeyeceksiniz” dediği Kutsal beldelere sokmadığı neslin tamamen ölmesini bekledi. Çünkü bu nesil Mısır'da putperest olmuştu. En önemlisi kendi ırklarının Mısır ırkından daha aşağı bir ırk olduğu yalanı ruhlarına kadar işlemişti. Bunlarla yeni bir hayata başlama imkanını reel görmemiştir. Bu savla bu ilk neslin Allah'ın kendisine vaat ettiği topraklara sokmamıştı. Hatta kendisi de bu uğurda kutsal topraklara girmeden vefat etmiştir.

“ Kulum Musa öldü. Ey Yuşa! şimdi kalk bütün halkla birlikte Şeria Nehrini (Ürdün Nehri) geç. Siz İsrail halkına vereceğim dediğim (arzı mev’uda) ülkeye girin” denilmiştir.

İlk nesil Hz. Musa ile birlikte ölmüş ve Allah bir başka peygamber olan Hz. Yuşa’ya halkıyla birlikte vaat edilmiş topraklara girmesini emir vermiştir. Metinlerde de anlaşılacağı üzere Allah Tealanın, Yahudi nesline, dar bir alan olan Şeria Nehri ve Güney Sina çölü arasındaki toprakları vaat etmiştir. Bu topraklar Kürdistan değil, Kenan yani Filistin diyarıdır.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
678 gün önce
2749 gün önce
2960 gün önce
3131 gün önce




bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=