Lütfen bekleyin..

ŞEMMOPIF

Öküzlük üzerine – 2

02 Ekim 2014, 17:34 - Okunma: 2450

‘Öküzlük üzerine…!’ geçenlerde yazdığım yazının devamını isteyen okurlarımız için (Öküzlük-2) başlığında 2. Yazımı yamaya devam ediyorum.

Bilindiği üzere bir önceki yazımda Öküzlerin hayatımızdaki önemine değinmiş, “öküzlerin hayıtımızın bir parçası” halini aldığını belirtmiştim.

Birçok okurumuz, öküzlüğün sadece benim verdiğim örneklerle sınırlı olmadığını, bazı öküz tiplemelerinin de bulunduğunu buna da yer verilmesi yönünde tarafımıza mail attılar.

Öküzlük elbette hayatımızın birçok alanını kapsamış durumda…

Kapsama alanı demişken aklıma ilk gelen telefonlar oluyor. 

Tiyatroda, konserde, sinemada, toplantı salonunda, bir seminerde vs birçok yerde öküzleri görebilmek mümkün. Adam tiyatroya gidiyor, sinemaya gidiyor aklı sinemada değil de karşısındakine cevap vermek için gitmiş sanki…

Sinemada telefon öküzlerine bir örnek verecek olursak:

-Yav şu anda sinemadayım, kapatmam gerekiyor. Arkadaşlar ve çevredekiler bana kötü kötü bakıyor. Bazıları da kendi aralarında homurdanmaya başladılar. (sözde eliyle ağzını kapatıp kısık kısık konuşuyor) (Sohbetine olduğu yerden devam ediyor, sanki sinemada değilmiş gibi) Yok yav, ciddi misin bana öyle demediler ama… neyse daha sonra detaylı bilgileri alırım senden. (sohbete devam ediyor) hadi canım sende, Ahmet ile Mustafa mı? Hayır, hayır öyle demek istemedim. (içinden geçiriyor. “ne öküz insanlar var yav. Madem kapatacaktın ne diye beni aradın.

-Filmin neresinde kalmıştım” (yanındakinden film hakkında bilgi alıyor “kardeş neredeyiz? “Sinemadayız!”

İkinci öküzlük vakası da, özellikle kadınları yer gibi bakan öküzler.

Bunlar yeni yeni kadın gördüklerinden bunlara yerli öküz deniyor. Kadınları gözleriyle yiyorlar adeta. Çevrede bulunan kadınlar bu bakışlara maganda bakışlı deniyor. Bu bakıştan bir çok kadının hoşlanacağını zannediyorlar fakat yanılıyorlar.

Bir parkta çekirdek yiyip de tüm çekirdek kabuklarını oraya buraya atan öküzler ayrı öküz cinsine giriyor. Ben bu öküz cinsine bir isim bulamadım.

Trafik kurallarını bilmeyen öküz sayısında azalma yaşanmasını beklerken her geçen gün artığına şahit oluyoruz. Gerekli, gereksiz çalınan kornalar öküzlük sıralamasındaki yerini dün olduğu gibi bugün de koruyor.

Yine tekrarlıyorum, bilindiği üzere Öküz her yerde öküzdür. Bunun başka açıklaması yok.

Öküzlük Yapanlarla Mücadele Derneği (ÖYMD) kurulması için çalışmalarımız sürüyor.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
MEMOLİ
3495 gün önce
HARİKA BİR YORUM OLMUŞ
Yazarın Diğer Yazıları
2838 gün önce
3308 gün önce
3321 gün önce
3454 gün önce
3484 gün önce
3489 gün önce
3565 gün önce




bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=