Lütfen bekleyin..

ŞEMMOPIF

Şu plaket verme seremonisi ne zaman son bulacak

02 Kasım 2014, 17:18 - Okunma: 2427

Kim ne kadar büyük verirse karşılığı da o kadar büyük oluyor.

Biz de sonradan görme anlayışı hala devam ediyor. Biri birini görüyor ‘Selamün aleyküm’ diyor hooop plaket veriyor. Bir daha görüyor yine bir plaket veriyor. Adamın sıfatı yok valiye ne ikram edeyim diye düşünüyor, ilk akla gelen plaket oluyor. Valiye hoop bir yine bir plaket veriliyor. Valiyi her ziyaret eden kişi bir plaket vermeye kalksa en az 500 plaket olur. Bu rakamı nereden mi biliyorum, tabiki yemekli toplantılardan…

Peki bugüne kadar valilik makamına verilen plaketler nerede onu da merak ediyorum!!!

Anlayacağınız sürekli Plaketleşiyoruz.

Plakete verilen onca para ile yoksullara yardım yapılsaydı, bugüne kadar yoksul, fakir kişi kalmazdı herhalde…

Birbirimize ne zaman plaket vermezsek o zaman bilinecek ki ‘medeni’ bir toplum anlayışına dönüyoruz.

Ama neredeee.

“Yıllar önce devlet büyükleri” diye tabir edilen zat-ı muhteremlerin şehre gelişlerinde kurban kesilirdi. Bir büyük, herhangi bir ili, ilçeyi, beldeyi ziyaret edence kamu yöneticileri nezaretinde:

‘Aman iki gözümsünüz sağlam ve etli butlu olsun, şöyle dana büyüklüğünde olsun ki ilimize, ilçelerimize yardım da büyük olsun” diye söyleniyordu. Yani gelecek zata plaket verilse o kadar hizmet, tavuk verilse o kadar hizmet, koç ve dana verilse o kadar hizmet alınacağı düşünülüyordu. Yani ne kadar para o kadar küfte…

Devlet büyükleri de, uçaktan indiklerinde, ya da ne bileyim ‘şehrin kapısı’ndan içeri girdiklerinde; birilerinin elinde bir koç, bir dana vb. gibi hayvan ile bu insanların önünde kurban kesilirdi. 

Kesilen hayvanın cinsine göre, hizmet gönderen büyüklerimiz de yok değildi.

Bugüne kadar devlet büyüklerimiz için kesilen o hayvanlar tek kelimeyle "ziyan" olmuşlardır. Çünkü hepsi haram olmuştu. Allah’tan başkası için kesilen kurban sayılmayacağını yıllar sonra öğrendiler ama nafile…

Zamanla bu davranış kendini eskiden bir bakanlık yapmış başka zat-ı muhterem İdris Naim Şahin, kurbanlık koyunları görmediği için bu davranış şeklini oynat-tırmaya dönüştürdü. Hatırlarsınız, Şahin, vatandaşın birine 'oyna da görelim' demişti.

Hal böyle iken büyükler ne yaparsa küçükler de onlara benzemeye çalışırlar ya, bizde de aynen öyle bir durum var. 

Bir küçük büyüğüne nasıl davranması gerektiğini üstündeki en büyüklerine bakarak sergilemeye çalışır.

Bizim küçüklerimiz de büyüklerinden gördüğü kadarıyla sürekli plaketleşmeye çabalıyorlar.

Plaket üstüne plaket dağıtıyorlar.

Peki bu plaketleşmelerin paraları kimin cebinden çıkıyor, tabi ki kurumun. Yani bizlerin vergisiyle alınıp millete bol keseden hava atılarak dağıtılıyor.

Kedilerinin dışında kimseye faydası olmayan bir kurum olan ve onun başındaki yönetim, işin cıkını çıkarmaya başladı.

Ermenistan'ın Erivan kentinde 2-8 Ekim tarihleri arasında yapılan dünya güreş şampiyonasında 60 kg Dünya şampiyonu olan Sinan Sadak'a ben de başarı diliyorum. Hakikaten büyük bir başarıya imza attı. Kendini tebrik ediyorum. Yalnız anlamadığım mesele şu, bu kardeşimizin sırtından TPAO nemalanmaya başladı gibi geliyor artık. 

TPAO Batman Bölge Müdürü Gökhan Akın, beraberinde birçok kişiyle birlikte TPAO Genel Müdürü Besim Şişman’ı ziyarete gidiyor. Kendi cebinden karşılasa gidiş gelişine bir şey demem, oooo gel keyfim gel. Kardeşim madem çek verilecek o kadar masraf yapmanıza gerek yoktu. Sinan Sadak’ın hesabına parayı transfer etsin oldubitti. Yani astarı yüzünden pahalıya gelme meselesi var ya, ona benzedi.

TPAO Bölge Müdürü ne diye Besim Şişman’a plaket verdiğini de anlamış değilim. Yani bir gazeteci başka bir gazeteciyi gördüğünde illaki birbirlerine plaket vermesi mi gerekiyor. Geçen hafta gördüğüm arkadaşımı tekrar gördüğümde plaket vermem mi gerekiyor. Besim Şişman diyor ki, Batman gençliğine olan desteğimiz devam edecek, Akın da boş durur mu. Hoop bir plaket verelim demiş. 

Besim Şişman da plaketlerden dolayı kendi ofisinde çalışamıyor ki, ofisindeki bazı plaketleri sayarsak;

‘Batman’a desteğim devam edecek’ plaketi, ‘Batman dedim diye’ plaketi, ‘Selam’ plaketi, ‘Sevgili Batmanlı hemşehrilerim’ plaketi, Batman’ın 72. İl olma’ plaketi, ‘Batman’ın 24. Yaşına girme’ plaketi vs vs vs…

Aynı durum diğer kurumlarımız için de geçerlidir. Anlayana…

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
2837 gün önce
3307 gün önce
3320 gün önce
3453 gün önce
3483 gün önce
3488 gün önce
3564 gün önce




bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=