Lütfen bekleyin..

ŞEMMOPIF

İluh Deresinin kokusu çıkmaya başladı

13 Mayıs 2014, 20:27 - Okunma: 2688

Batman’ın çevresinde o kadar çok sorun var ki, hangi biri ile başlayayım. Eski yerleşim yerinde bulunan su boruları asbestli, Toptancılar Sitesinin altında bulunan toprak benzinli, 2006 yılında İluh Deresi çevresinde bulunan tüm mahallelerin sel izleri hala devam ediyor, tarım arazisi olan toprakların imara açılması, 2. deprem kuşağında yer almasına rağmen toprağının yumuşak olmasına rağmen çok katlı apartmanların yapılmasına izin verilmesi. Havasının kötü olması, yapılacak denilen işlerin yapılmaması, kulak ardı edilmesi, seçim dönemlerinde gündeme getirilerek yapılması gibi konular bunlardan sadece birkaçı…

İluh Deresi sorunu yıllarca gündem oldu. Yıllarca siyasilerin gündemine geldi. Siyaset malzemesi olarak sürekli yerini aldı. Her seçim öncesi ilk sıralarda yer aldı İluh Deresi…

Aslında İluh Deresi gibi onlarca dere var Batmanda…

Yaşar Kemal Halk Ormanının arkasında bulunan yerleşim yerlerinde en az 3 dere daha var. 

Bir dere bitmeden ikinci bir dereye başlanamaz. 50 yıllık bir sorundan bahsediyoruz. Dile kolay, yarım asırdan bu yana yapılacak, yapılıyor, yapıldı derken bir türlü yapılamayan proje…

İluh Deresi. seçimden sonra yine kendi kaderine terk edildi. Yıldan yıla göstermelik temizliği yapılan, vatandaşların uyarılmaması nedeniyle atıkların tekrar dereye boşaltıldığı bir dereden bahsediyoruz.

Aylardır temizlenmeyen derede, yine çöp yığını haline gelmiş durumda. 

Yaz ayının gelmesiyle ortaya dayanılmaz bir koku salınımı başlıyor. Hem görüntüsü hem de kokusuyla çevre sakinlerini epeycene rahatsız ediyor bu koku.

Dere kenarında yaşayan birçok vatandaş, imkansızlıklardan dolayı ayrılamıyor. Ev kiraları almış başını gitmiş. Mecburin kendi kaderlerine terk edilmişler. 

İnsan, dünyaya bir kez geliyor. İnsanlar en güzel şartlarda yaşamayı hak ediyorlar. İnsanoğlu yaşadığı zaman içerisinde en güzel şeylere layıktır. 

Dere hakkında ahkam kesenler, gitsinler bakalım o dere çevresinde yazın sıcağında kaç saat kalabilirler diye merak ediyorum. 

İluh Deresi artık vaat ile değil, icraatla anılmalıdır. Ne yapılacaksa bir an önce yapılmalı, vatandaşların feryatları artık susmalıdır.

Ayrıca, İluh Deresinin ıslahı yapılacak deniyor. Batman Sol Sahil Sulama Kanalından dereye tahliyesinin sağlanmasını akıllıca bir öneridir. Bunun değerlendirilmesini arzuluyoruz.

Hem dereden temiz su akacak, hem de güzel bir görüntü sağlayacaktır. Derenin etrafının da vatandaşların girip boğulmaması için gerekli tedbirlerin alınması şartıyla…

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
2838 gün önce
3308 gün önce
3321 gün önce
3454 gün önce
3484 gün önce
3489 gün önce
3565 gün önce




bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=